Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2013 15:26 - Важно е колко нефт има
Автор: atanasio Категория: Други   
Прочетен: 9678 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 14.08.2013 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много мислих дали фактите трябва да се знаят за да не станат спекулации и паника ,и съм изпратил десетки писма до държ.органи и институции в ЕС ,и ще пращам  защото има изход ако се почне веднага трансформацията.
Хората трябва да знаят за 3-те  планетарни катастрофи идващи по едно и също време :
1)енергийна/петролна/ -  http://darikfinance.bg/novini/84303#comments   и филма е от 2006год. -  http://www.dokumentalni.com/?p=185
2)екологична - и според генералният секретар на ООН Бан Ки-мун - http://science.actualno.com/news_382588.html
3)финансова - и Жак Атали е от Билдерберг -  http://e-vestnik.bg/13784/zhak-atali-vsichki-razoreni-sled-10-godini/
Катастрофите са  взаимосвързани и трябват пари за трансформацията ,и 50-трилиона е минимума много повече са - http://www.greentech.bg/?p=21201  ,и да се знае къде се провалиха икономистите - Rex Weyler, съосновател на Greenpeace International  -  http://greentech-bg.net/?p=2147
На 24.07.13г. като първи постинг във блога съм го написал но без нет-адресите.
Изчел съм много и мнението ми е ,че при сегашната консумация на нефт 32млрд.барела годишно ще имаме до 2030-2035год. защото запасите са завишени , и може да се избегнат конфликтите и милиарди жертви ако се вземат правилните мерки но даже и да предположим ,че аз бъркам логиката показва ,че няма причина да се почне веднага трансформацията и защото има глобално затоляне и отравяне на хората от колите - http://www.youtube.com/watch?v=0dMzS1KRqpM&list=SPB4350B36A64F0F90  след 3 минута се казва ясно  - запасите на петрол са завишени ,и останалото съм го написал тук - http://darikfinance.bg/novini/84303#comments  
Урагана Санди, който удари Ню Йорк и Ню Джърси през октомври миналата година е предупреждение и щети за $ 60 млрд. можеше да бъдат преди това вложени в зелена икономика и Обама заговори но трябва да се знае от къде да се почне - метан,диазотен оксид и т.н. колко метан отделя една крава за 24 часа.Положението е много сериозно но може да се оправи ако си подадем ръце и международна ""кръгла маса"" с повече наука а не неолиберализъм и т.н. философии защото урагана Санди и депресията от 1929год. са детски играчки.
Направо ще кажа за мерките : ел.транспорт основно влакове за превоз на стоки и хора с топла вода от слънцето и енергийна ефективност е в едно изречение но има технологично време от 15-20год.
Тъй като консумацията на ток ще скочи в пъти веднага казвам от къде ще дойде тока и как ще се улавя СО2  - ТЕЦ на въглища/когенерация/ не са проблем защото има начини за улавяне на СО2 и NO2 -   http://www.greentech.bg/?p=37948    и    http://www.greentech.bg/?p=40246   ,и с  водорасли -  http://greentech-bg.net/?p=1748#more-1748  ставащи за фураж и биогориво и монсанто не са шарани  - http://greentech-bg.net/?p=7438  и НРБ още 1964год. са правени опити  -  http://spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0/356-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE.html
Последни новини за водораслите - http://www.greentech.bg/?p=42990 - http://www.greentech.bg/?p=44402
Прекрасна алтернатива и мой избор са коли на сгъстен въздух - http://www.greentech.bg/?p=41453   - и пробег от 200км е глупост защото на всеки 50км. може да има компресори и отделно  "Пежо-Ситроен" представи главозамайваща разработка - http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=5472811  и т.н. вместо самолети - http://www.greentech.bg/?p=44448
За ел.колите е по-сложно заради скъпите батерии и рециклирането им - http://www.greentech.bg/?p=42248    , и заради проблема с ел.мрежата неиздържаща на едновременно зареждане а за бързо е изключено при хиляди ел.коли - http://www.greentech.bg/?p=27962
Река Дунав може да произвежда ток повече от 60 000mw - http://economic.bg/news/19632/1/1/Kongo-stroi-naj-golyamata-VEC-v-sveta.html , а не да се мотат с кораби по нея  -  10.000гигавата -   http://www.greentech.bg/?p=29757   
ТЕЦ на въглища като когенерация за да се използва топлата вода за отопление и битови нужди като се съхранява в големи съдове плюс концентратори улаващи слънчевата топлина -  в  Дания се строи - http://www.stateofgreen.com/en/Solar-and-other-renewables  основното е изолирани съдове за съхранение на топлата вода.
Тоест Топлофикация и там където има централно отопление да се нагрява водата за къпане и отопление със слънце и за по-бързо става с лещи - http://e-vestnik.bg/5609
Другият начин е децентрализирано на покрива колектори следящи слънцето http://integral2005.com/   но централно е по-ефективно и става за парници за зеленчуци освен за Топлофикация.
Шефът на отдела за възобновяема енергия към Международната енергийна асоциация (IEA) – Paolo Frankl : „Половината от енергията, използвана в света, е предназначена за получаване на топлина,това е повече от необходимата енергия за транспорта?! и електроенергията?!""
Казано просто е ""престъпление"" да се загрява вода с ток и газ за битови нужди и отопление като може със безплатна слънчева енергия и когенерации.
За енергийната ефективност се знаят нещата - топлоизолация ,диодно осветление и т.н.
При преминаване на енергия от ВЕИ управлението на консумацията и производството е по-сложно защото тока от вятър и слънце са променливи за което трябва мощности за съхранение на енергията и други които се пускат и спират за минути - ВЕЦ,ПАВЕЦ и турбини като самолетите на метан и т.н. има много подробности как се управлява системата.
Основното което искам да кажа е ,че има решения за планетарните катастрофи но трябва да се почне веднага/светкавично/ - първо защото свършва петрола и второ защото има глобално затопляне и процесите могат да станат необратими заради метана/СН4/ и съм го написал - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/04/globalnoto-zatopliane-i-ekologiia.1136401  като умишлено пропуснах факта за петрола защото се колебаех дали трябва да се знае в смисъл да няма паника и спекулации.
Катастрофите са свързани т.е. преминаването към еко транспорт и енергетика спира еко катастрофата но трябва да се почне веднага.
Проблема е финансите - държавни и частни дългове и финансиране на трансформацията.
Затова го казвам просто - забрана на ошфорките и т.н. данък лукс с цел държавата да финансира с прозрачни обществени поръчки и търгове -  ел.транспорта/влакове/ и инфраструктура и т.н. ,и може през държ.банка до 1% лихва и т.н. как да стане е друга тема -  http://www.greentech.bg/?p=37754   за санирането и за топла вода от слънцето - http://www.greentech.bg/?p=41529
Нали не си мислите ,че невидимата ръка на ""свободният"" пазар ще регулира процесите и видяхме какво направиха банкерите и т.н. финансови придатъци - да не кажа ,че трябва да бъдат разследвани за организирана престъпна група за престъпления срещу човечеството ако продължават да се правят на хитри но може и да са болни/психопати/.
Искам да помогна и това ,че използвам остри думи не означава ,че има нещо лично против някой човек - просто ги съжалявам и искам да им помогна и Господ Исус Христос е казал да прощаваме/Мат.18:15/ ако се покаят/Лук.17:3/
Първо трябва да се гарантира физическото оцеляване на всеки човек и не с даване на пари а с енерг.помощи и обществени кухни защото са по-ефективни и защото се изхвърля 45% от храната.
Казано иначе и просто - забрана на ошфорки и т.н. регулации с данък лукс с цел инвестиране в точни неща за да се избегнат 3 планетарни катастрофи.
Отделно семейно прогресивно облагане за преразпределение но и закон - до 2-3 деца социални помощи и т.н. като се избягват пари в кеш защото не се знае за какво се харчат.
Мисля си защо някой правят деца ?!  ,и има хора които не знаят ,че има предпазни средства и т.н. причини ,и религиозни но някои може да ги правят за соц.помощи и ако това е вярно -  http://lambo.blog.bg/politika/2012/06/01/mango-gerberite-plashtat-detski-samo-na-ciganchetata.961922   значи трябва закон/референдум/ до 2-3 деца да има държ.помощ и това се отнася за ЕС - може и 10 да имате но данъкоплатците/държавата/ осигурява майченство и т.н. соц.помощи до 2-3 деца и точка.
За България съм писал как се граби т.е. се ощетява бюджета с 9-10млрд.лв. годишно и идеята ми е бюджетните излишъци да отиват за точно определени неща и като последователност за да не стане каруцата пред коня - и съм наясно с повечето неща но трябва ""кръгла маса"" от учени и експерти да анализират и изчислят , и т.н. юредическо и техническо оформяне на стратегиите.
Основното е ,че свършва петрола и трябва светкавично да се почне трансформацията на транспорта и енергетиката за което се иска и време минимум 15год. ,а за парите е ясно от къде ще дойдат и слушам ,че ЕС 2020год. щяла да забрани ошфорките ?! - няма време и отделно какви са тези ,че ще плащат по-малко от мене - инвеститори ??? - за това искат да купят БДЖ защото знаят ,че след 20 год. ще е единствената алтернатива за превоз на стоки и хора.
В началото на 2010год. почнах да пиша и имам 9 писма от Мин.съвет при ГЕРБ и се замислям дали някой не се възползва от писмата ми - информацията за да го обърне в лична изгода ,и съм пращал до ДАНС копие.
Началото на 2011год. съм писал да се спрат договорите с ВЕИ или да се приеме закон като ГФР - 9% задължително намаляване на изкупната цена до 26% по преценка на ДКЕВР и по старият закон имаха право на 5%
Писал съм още 2010год. да се приеме закон като Гърция за зем.земя - държавата да е изкупува.
Писал съм да не се приватизира БДЖ и т.н. вече си мисля ,че някой може да използва фактите/информацията за лична изгода ?!
Гледам си ел.пощата - на 08.12.12год. съм писал на Мин.съвет за 3-планетарни катастрофи и на 08.08.13год. последно  ,че България е в 3 нац.катастрофа ако не се вземат мерки и последно на 01.07.13год. писах на сегашните.
По времето на ГЕРБ поне ми пращаха уведомления ,че се разглеждат писмата ми и на експертно ниво а сега и това не правят за което реших да публикувам последното писмо за да се знаят нещата  -
С Уважение
До Премиера и Мин.съвет ,Президента ,Народното събрание ,ДАНС ,БАН ,""4-власт"",и до всички граждани на РБ-я ,ЕС и света.
Аз съм християнин и изповядвам ""Символа на вярата"" на Православието ,и искам да помогна.
Доклада на европейската комисия е хубав -  http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/energy2_bg.pdf   - зависимостта на Европа от вноса нараства ,и що се отнася до нефта и газа, ще достигне над 80 % до 2035 г.
Мога да намаля тези 80% до 20% и безработицата с 50% ,и да направя България енергийно независима до 2030год. ,и 1млн. нови постоянни работни места до 2020год.
!!! СЕКРЕТНО : в смисъл не трябва да се чете от всички за да няма паника - просто 2035год. няма да има нефт -  http://darikfinance.bg/novini/84303#comments   и филма е от 2006год. -  http://www.dokumentalni.com/?p=185   ,и за трансформацията без нефт са нужни 20год.- няма време - отделно газта също е изчерпаем източник и вързан за цената на петрола ,и това е само една от 3-те катастрофи!!!
Идват планетарни катастрофи: екологична - http://science.actualno.com/news_382588.html   ,и финансова -  http://e-vestnik.bg/13784/zhak-atali-vsichki-razoreni-sled-10-godini/
Трябват пари за трансформацията ,и 50-трилиона е минимума много повече са - http://www.greentech.bg/?p=21201  ,и да се знае къде се провалиха икономистите - Rex Weyler, съосновател на Greenpeace International  -  http://greentech-bg.net/?p=2147
Политиката на ЕС е сбъркана за някои неща защото проблема не е въглеродният двуокис и още по-малко норми за колите 90 грама СО2 на километър .................................
Това е само началото на писмото защото повечето неща съм ги изброил по-горе и във блога си.
Мисля ,че трябва да се знаят фактите за да вземем правилните и информирани решения и  ЕС обяви тази година на гражданите - хубаво ама гражданите трябва да знаят фактите.       



Тагове:   нефт,


Гласувай:
7



1. atanasio - допълнение към постинга
14.08.2013 18:12
Не откривам топлата вода а просто мисля ,че тук - http://profit.bg/news/Naj-golemite-strani-proizvoditelki-na-petrol-/nid-90529.html са завишени доказаните резерви и тук - http://profit.bg/news/Durzhavite-s-naj-mnogo-petrol/nid-88795.html пък ги изкарват 1 трлн. и 320млрд.барела.

Тук - http://profit.bg/news/Naj-golemite-petrolni-nahodishta-v-sveta-/nid-83174.html
а добре казано но лесният за добив петрол е около 132млрд. барела останалите 700 млрд.са катран.

Официалните данни са 90 млн.барела на ден консумация на петрол по 365 дена = 32 млрд. и 850 млн. барела петрол годишно.
Три източника дават 900млрд. барела запаси т.е. грубо има петрол за 30год. с уточнението ,че около 20-30% от този петрол е лесно достъпен - евтин.

Основното е ,че лесният за добив петрол е малко т.е. до 2020год. ще има 200% скок на цените.

ExxonMobil оценява известните в момента световни резерви на около 180 милиарда тона.
1 нефтен барел (US) = 42 галона (US) = 158,987 литра ~ 159 литра и незнам колко барела е 1 тон нефт но грубо е 5-6 барела = около 900млрд.барела но колко е лесно достъпният.
И защо застреляха шефа на ExxonMobil - в края на статията - http://snaiper-bg.net/2012/10/nevizhdano-amerikanski-dana-koplattsi-zavedoha-isk-za-43-triliona-dolara-sreshtu-banksterite/#ixzz2bGEVzS8J

Мога да сложа много адреси но най-точно го казаха в филма - http://www.youtube.com/watch?v=0dMzS1KRqpM&list=SPB4350B36A64F0F90 след 3 минута - запасите на петрол са завишени ,и двамата икономисти на МВФ също го казват по-заобиколен начин - http://darikfinance.bg/novini/84303#comments

Аз много ще се радвам да бъркам но от всичко което съм прочел си и като ''7-чувство'' си правя изводите ,че доказаните запаси са завишени и отделно свършва лесният за добив петрол.

Аз се опитвам да разсъждавам от всяка гледна точка и дори да бъркам не виждам причина да се почне веднага трансформацията на транспорта и енергетиката защото не само петрола свършва но има и глобално затопляне ,и отделно автомобилите ни тровят и 70% от работата на ДВГ-то е топлина.

Не искам да влизам в теории на конспирациите ,че искат/психопати/ умишлено да ни вкарат във войни - http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2012/07/12/kak-da-bydat-unishtojeni-izlishnite-hora-eto-niakoi-idei.978313



цитирай
2. atanasio - допълнение
16.08.2013 16:31
Скоро не бях се ровил но от Международната агенция по енергетика в месечния си доклад за състоянието на пазара посочва ,че 2014 г. световното потребление ще се увеличи с 1,1 млн. барела петрол дневно, или с 1,2%, до 92 милиона барела.

Пиша го защото в горният коментар съм дал 90 млн. барела на ден и отделно МЕА едва ли има точни данни за потреблението в света т.е. със сигурност е повече с една дума трябва да се вземат светкавични мерки.

От аспуха на колата не може да се сложи филтър за да улавя СО2 ,СО и т.н. азотни и серни оксиди и микро частици.
Значи първо газовете от колите ни тровят - http://www.ecomedia.bg/doctor-eco/waste-chemicals-recycling/article/1173 -- http://30dumi.eu/2013/04/zama-rsyavaneto-na-va-zduha-ubiva-poveche-hora-otkolkoto-spin-i-malariya/

Второ предизвикват затопляне и въгл.окис руши озоновият слой .

И трето ДВГ/двигателите с вътр.горене/ работят до 35% КПД а останалите 65% са топлина която допринася за глобалното затопляне.

Достатъчно причини за да се откажем от коли на ДВГ и отделно свършва петрола.

Не подценявайте глобалното затопляне - ' Експерти смятат, че само замразените сибирски езера могат да излъчват повече от 50 млрд. тона вредни газове. Това е 10 пъти повече от количеството газ в атмосферата в момента'' - http://30dumi.eu/2010/11/sibirskiyat-metan-zaplashva-tsyalata-planeta-video/#ixzz2QzOv0gDL

Ето още факти за Арктика колко метан и СО2 може да отдели - http://www.energyonline.bg/2013/06/%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/

Всичко съм обяснил тук - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/04/globalnoto-zatopliane-i-ekologiia.1136401 и като коментари ,и за ''Бомбата - Черно море''
цитирай
3. atanasio - с изключение на един - финансов п...
16.08.2013 16:53
rvmarkov написа:
Проблемите, които разглеждате са наистина реални.. с изключение на един - финансов проблем няма в съвременната
парична система на фиатни национални валути при свободно плаващ
международен курс на обмяна. Погледнете публикациите, качени най-отгоре в блога
България и ММТ , http://bulgaria-mmt.blogspot.com/?m=1 , благодаря. По останалите изброени от Вас проблеми
наистина хората на земята трябва да вземат мерки.


Проблема с финансите е огромен и страшен и т.н.

България има 3 пътя :

1) валутен борд до приемане на еврото - от трън на глог

2) махане на борда ?! - ще стане страшно

3) идея взимствана от Силвио Газел - http://krizata.blog.bg/technology/2009/12/07/koncepciia-za-revalvaciia-na-bylgarskiia-lev-skrita-devalvac.450372

за борда - http://krizata.blog.bg/biznes/2012/06/12/vliianieto-na-valutniia-bord-vyrhu-ikonomikata-na-bylgariia.967043

Идеята е около 10млрд.лв. които сега се крадат от бюджета да се завъртят през държ.банка до 1% лихва или просто бюджета да харчи за точно определени неща излишъците - има още 20 страници детайли и подробности

Професора тук - http://www.nikolaynenovsky.com/uploads/images/Monetary/Nenovsky%20money%202013.pdf завършва добре - ''Във всеки случай обаче гражданското общество трябва да защитава своите интереси и да лансира своите проекти. Защото от личен опит знам, че е значително по-лесно да пиеш кафе отколкото да си напрягаш мозъка, но само последното може да те доведе до успех.''

Писал съм е отделен постинг за какво става въпрос и как да се оправят нещата.

цитирай
4. atanasio - Кой?
16.08.2013 16:57
demograph написа:
Идеите са смислени, но някой трябва да ги реализира, нали? Кой? Поздрав.


Идеята ми е хората да са информирани за да вземат правилните решения и да натискат политиците да взимат правилните решения - всичко трябва да се сложи на масата и да се решават проблемите и за повечето съм описал как да стане.


цитирай
5. batimetriq - Правилно atanasio, за тези неща ...
17.08.2013 13:58
Правилно atanasio, за тези неща трябва да се мисли далеч преди да са дошли на главите ни. Колкото повече хора мислят за тези предстоящи, съдбоносни проблеми, толкова по-добре - ще дойде момента, когато ще започнат и действия.
цитирай
6. atanasio - до batimetriq и всички
17.08.2013 14:40
За трансформирането на транспорта и енергетиката са нужни 20 год. технологично време т.е. не става бързо.
Отделно задържането на глобалното затопляне не става лесно в смисъл трябват поне 10год. ,и за капак след 10год. може да е невъзможно да се спрат процесите - http://www.energyonline.bg/2013/06/%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/
Още - http://30dumi.eu/2010/11/sibirskiyat-metan-zaplashva-tsyalata-planeta-video/#ixzz2QzOv0gDL

Проблема е метана който не се измива от дъжда и идва от пожари ,органични отпадъци, фекалии ,гризу ,при добив на шистов газ и т.н. в смисъл когато концентрацията в атмосферата се увеличава в пъти парниковият ефект е голям.

В Уикипедия - глобално затопляне са дадени циклите на слънчевата активност т.е. сега падат.

Казано просто трябва веднага да се почне трансформацията защото :
1) свършва петрола
2) след 5-7год. процесите с глобалното затопляне могат да станат необратими

Тук - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/04/globalnoto-zatopliane-i-ekologiia.1136401 съм обяснил всичко и как да се улавя въгл.двуокис и т.н.

Директивите на ЕС за фекалиите и пречиствателни станции за нас.места над 2000 жители са добри но за някои неща бъркат.

Трябва да се вземат веднага мерки защото след години процесите ще са необратими за глобалното затопляне а за петрола ако не се вземат мерки ще има милиарди жертви следствие на гражд.размирици и войни ,и съм намерил парите за трансформацията.
Чрез забрана на ошфорките и т.н. регулации до данък лукс тоест тези пари отиват за трансформацията и Херман Ван Ромпой каза ,че ЕС губи 1 трлн.евро годишно заради ошфорките - просто тези пари отиват за трансформацията.
Казаха ,че до 2020год. ще забранят ошфорките но тогава ще е късно.

Стратегията на на Свен Теске,
Greenpeace International - http://zazemiata.org/v1/fileadmin/content/energy/docs/Briefing_ER_2012_BG.pdf
е много хубава но бъркат защото 2050год. не може транспорта да е зависим 40%

Запознат съм със стратегиите на ЕС за 2050год. и т.н. стратегии но всички бъркат поради простата причина ,че са завишени доказаните запаси на петрол и отделно затоплянето.

За транспорта отива около 70% от петрола но и от останалото може да се икономисва плюс факта ,че пластмасата е вредна.

Спокойно повечето стоки могат да се в стъклени буркани ,бутилки и т.н.
Ето и алтернативата на торенето и като улавяне на метана - http://www.sam-shum.com/biogaz.php и да се знае, че бобовите растения обогатяват почвата на азот за пшеницата -редуване - една година пшеница другата бобови.
Изкуствените торове - http://hikari.blog.bg/lifestyle/2011/02/04/ima-li-zemiata-granici.680067 убиват планктона - http://www.ifrvarna.com/?p=1368 даващ 75% от кислорода на Земята според NASA и гледах снимки от космоса как намалява планктона.

Нещата са много взаимосвързани и повече хора трябва да са запознати да не кажа всичките но за държавните служители и политиците е задължително да знаят за какво става въпрос.




цитирай
7. atanasio - допълнение
21.08.2013 09:26
Забравих за филма ''кой уби ел.колата'' - http://star05.net/videogallery.php?video_id=82 - казват много неща,и че има 1трлн. барела нефт но 2003год. и т.н.

Изчел/гледал съм някои неща за илюминати ,масони и т.н. не ги помня всичките и съм съгласен с някои неща донякъде - http://blog.zepir.com/bg/blog/view/id/90/Tajno-svetovno-pravitelstvo-unishtozhava-chovechestvoto.html

Аз говоря за принципи : пред закона всички да са равни в смисъл еднакви правила за всички държави - ООН ,межд.право и т.н. счетоводни стандарти на МВФ ,и С.Т.О.

Трябва да има световна валута и петрола да е вързан за нея ,и засега САЩ са по-малкото зло но трябва да има международни одити на ФЕД - тотална прозрачност за всичко.
Всяка държава може да има монетарна политика но с прозрачност - международни одити на печатниците на финикийски знаци и т.н. - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/04/kak-se-ograbiha-i-grabiat-horata-v-sveta.1136392

По същество в едно изречение - трябва веднага да се почне трансформацията на енергетика и транспорт.

Идеята ми е хората да са информирани защото има много манипулации - http://greentech-bg.net/?p=15173 - http://www.globalresearch.ca/the-corporate-takeover-of-science-and-the-destruction-of-freedom

Съмнявам се ,че политиците и т.н. високо поставени държ.служители са манипулирани и има некомпитентност и т.н. от всичко по-малко.

Основната ми идея е да информирам 10 човека а те по още 10 и т.н. аритметична прогресия.
Старая се ако мога 1000 или 10 000 да информирам.

Няма как да се отвори мозъка и да се сложат буквите,числата и таблиците за смятане и на момента човек да почне да чете ,смята т.е. иска учене ,четене за да се разбере как функционира Земята с физични,химични и т.н. закони - ИСКА ЧЕТЕНЕ ЗА ВСИЧКО и как функционира банковата система.

СЪБУДЕТЕ СЕ !!! - четете ,мислете.................
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atanasio
Категория: Други
Прочетен: 213707
Постинги: 41
Коментари: 118
Гласове: 114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031